Ebweb - Kutyások portálja
 
 
 
 
Keverékekről

Nem csak a törzskönyveseké a világ!

Egy keverék kutyus ugyanúgy játszik, ugyanúgy ugat, úgyanúgy (vagy még jobban is) tanul mint fajtatiszta társai. A világ kutyáinak elég nagy hányada keverék. Mostanában mintha a keverékesek magukra találtak volna: kiállításokat szerveznek "koktéloknak", egyre többször tűnnek fel kutyaiskolákban is, és egyes megátalkodott emberek honalpokat készítenek nekik. :-) Azért a legtöbb keverék még mindig nem azt kapja, amit érdemel: szerető otthont, finom ételeket és sok foglalkozást. Segítsünk, hogy ne így legyen!

Korcsok?

A XIX. század előtt tulajdonképpen senkit sem érdekelt egy kutya származása, csak és kizárólag a kutya használati értéke számított. Mivel a kutyák általában településen belül szaporodtak, kialakultak a vidékekre jellemző külső jegyek is. Azért az állomány nem volt túl homogén. Aztán elindult a kiállítási korszak, ahol a Morzsinak természetesen nem juthatott szerep. A törzskönyvezett kutya értéke megnőtt, a korcsoké maradt a semmi közelében. (Így legalább nem kell vagyonokat fizetni egy szuper kiskutyáért.) Azóta sokan úgy gondolják, hogy a keverék nem is igazi kutya.

A keverékek...

...Rondák, agresszívek, betegek, szökősek stb.? Nem hinném. Rengeteg nagyon szép mixet láttam  már, amelyik boldogan szaladt oda hozzám. Mivel nincs beltenyésztés, ezért az örökletes betegségek szinte kizárhatók náluk, és sokszor az immunrendszerük is jobb. Nem szöknek el többször mint fajtatiszta társaik. A legtöbb kóborkutya nem önszántából az! Ha pedig befogadsz egyet, egész életében hálás lesz Neked. Némelyik keveredés igen jól sikerül, ha a kutya a szülők jó tulajdonságait örökölte. (A növenytermesztésben régóta használják sikerrel a hibrideket.) Sok kutyafajta különböző jól kitalált keveredésekből jött létre. Néha (!) előfordulhat persze, hogy egy kutya csak rossz tulajdonságot örököl. Általában viszont szuper kutyák születnek.

A kiskutya gazdit keres (nlc gazdikeresője):  0620/582-09-97

Mire nem jó egy szerelemgyerek!

A keverékek sokfélék lehetnek, tehát sok féle feladatra is alkalmasak. Arra neked kell rájönnöd, hogy a te kutyádnak mi fekszik legjobban. Lehet, hogy a munkakutyasport királya, az agility versenyek sztárja, vagy profi táncos (dog dancing) lesz kétes származású ebedből? Bizony, lehet. Csak egy kicsit dolgozni kell érte. Ha a kutyádnak jó a mozgása és a felépítése, ráadásul még szép is mehettek keverék kiállításokra is. Kezdetnek itt van mindjárt egy szépségverseny. Családi kedvencnek is kiválóak: egy barátságos szőrmók gyereked kedvenc játszótársa lehet.

Keverék? Korcs?

  • Keverék: legalább egy szülője fajtatiszta volt
  • Korcs: egyik szülője sem volt fajtatiszta
  • Törzskönyv nélküli: általában olyan fajtatiszta kutyát jelöl, akinek nincsen tk.-ja.
  • Mostanában egyre többet hallani a mix, turmix és a koktél megnevezésekről is.

Én egy mixet szeretnék!

Remek! Ha nem zavar, hogy egy kutyának "előélete" van, és esetleg idősebb, melegen ajánlom a menhelyeket. ha innen fogadsz örökbe visszadhatod egy kutya emberekbe vetett hitét, de új ebed még a szokásosnál is több foglalkozást igényel majd. Gazdikeresőket többek között ezen az oldalon is találsz!

 Ő is gazdit keres! (www.misina.hu)

Ha szeretnél "tiszta lappal indulni": sok turmix baba születik az országban, válassz közülük. Lehet, hogy az altatás elől mentesz meg egy kölyköt.

Mindkét esetben egy hűséges és kedves társ lesz a jutalmad.

Ha kiskutyát veszel, számítsd arra, hogy felnőtt korában máshogy fog kinézni, más méretű vagy temperamentumú lesz, mint ahogy azt gondoltad. Még a szőr színe is változhat. A felnőtt méretre egyébként leginkább a tappancsok méretéből lehet következtetni.

 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
 
 
Hogy találtál az Ebwebre?

Gportal listáról
Keresőből
Találtam egy linket
Hallottam róla
Máshogy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.